Bardzo proste, bardzo szybkie, bardzo pyszne. Nie wierzycie? Obejrzyjcie nasz film instruktażowy (nakręcony z dużym przymrużeniem oka), w którym w rolach głównych zagrali Bingo, Zuza i Michał.
Składniki:
120 gram masła w temperaturze pokojowej,
180 gram mąki z płaską łyżeczką proszku do pieczenia,
160 gram cukru (muscovado i biały),
jajko,
100 gram czekolady,
60 gram orzechów
Wszystkie składniki mieszamy - na końcu dodając orzechy i czekoladę. Na blaszce układamy porcję ciasta (wasze ciastka nie muszą mieć rozmiaru talerzyków deserowych). Zostawiamy im sporo przestrzeni , bo podczas pieczenia się rozleją na boki.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na 12 - 15 minut.
I gotowe!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?