Kamil Budaszewski jest jednym z Czytelników, którzy postanowili razem z nami stworzyć majowy numer nowego miesięcznika W KUCHNI, który już w tą sobotę trafi w Wasze ręce. W miesięczniku Kamil zdradza przepis na zupę z cukini, a dziś na zaostrzenie apetytu tajna receptura jego babci na zasmażana kapustę.
Składniki:
1 młoda kapusta
1 cebula
0,5 łyżeczki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, vegeta
ocet
cukier
koperek
olej do smażenia
Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę, aby się zarumieniła, następnie dodajemy poszatkowaną kapustę. Całość solimy i na małym ogniu podsmażamy. Następnie dodajemy pieprzu, vegety i odrobinę cukru do smaku. Kiedy kapusta będzie miękka przekładamy ją do miski i odstawiamy pod przykrycie, najlepiej kocem albo kołdra na jakieś 2 godziny. Po tym czasie podgrzewamy i wykańczamy kapustę, dodajemy przecier, ocet i koperek. Całość mieszamy.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?