Kilka receptur już do nas dotarło. "Prawdę mówiąc przejadły mi się już karkówki i kiełbaski z grilla, dlatego spróbowałam p przyrządzić nieco bardziej wykwintną kaszankę - pisze Małgorzata Wójcik. - . Udało się: pycha!"
A oto jakże prosty przepis naszej czytelniczki
Na aluminiowej tacce położyć drobno pokrojony boczek wędzony, na to talarki cebuli posypanej odrobiną vegety, na to 2-3 gałązki lubczyku i na koniec kaszanka bez skóry. Całość zawinąć w folię aluminiową i grillować .
Smacznego!
Przypominamy, że najciekawsze pomysły opublikujemy i nagrodzimy! Dla trzech osób mamy książki Michela Morana "Doradca Smaku". Autora nie trzeba specjalnie przedstawiać - to ulubiony juror polskiej edycji programu "Master Cheaf".
Piszcie maile na adres: [email protected] albo tradycyjne listy:
Głos Dziennik Pomorza, ul. Mickiewicza 24, Koszalin 75-004, z dopiskiem "W KUCHNI".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?