Katarzyna Zawada
Wydawca/Redaktor, Dział Rozwoju OnlineStrefa Agro
30 materiałów
Z zawodem dziennikarza jestem związana od ponad 10 lat. Specjalizuję się w branży agro, nie są mi obce tematy społeczne i sportowe. Do Polska Press trafiłam na stałe ponad 2 lata temu.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie: [email protected]
Wsie słyną z pięknych palm. Te z Łysych i Lipnicy Murowanej znane są w całym kraju
W sezonie przedświątecznym na każdym bazarku i w markecie dostępne są gotowe palemki. Mnogość barw, różnorodność materiałów, kilka rozmiarów – każdy może...
Za wynoszenie drewna z lasu grożą kary. Tak pozyskasz je legalnie
Zima przyzwyczaiła nas do chłodu, zmrożonych szyb w autach i wzmożonej potrzeby ocieplania domów. Jednym z materiałów grzewczych jest drewno, jego pozyskanie...
Ceny faworków na tłusty czwartek 2024. Gdzie tanio kupić chruściki?
Faworki to symbol karnawału i słodkość uwielbiana przez wielu. Tegoroczne ceny faworków mogą jednak odebrać apetyt. Jak się okazuje, za kilogram może przyjść...
Przepis na ciasto na pierogi od gospodyń wiejskich. Co trzeba dodać?
Ciasto na pierogi - na kilka dni przed Wigilią wielu z nas przygotowuje pierogi z wybranym farszem. Hurtowe ilości trafiają do zamrażalnika, aby potem ugotowane...
Majonez i musztardę możesz zrobić sam. Zobacz tradycyjne przepisy prosto ze wsi
Sosów i dodatków używamy w kuchni na co dzień, jednak to w okresie świątecznym rośnie zainteresowanie typowo domowymi wyrobami. Skoro samodzielne lepimy...
Nie tylko andrzejki, ale też katarzynki. Kiedyś na wsiach wróżb było co niemiara
We współczesnym świecie popularnością cieszą się szczególnie andrzejki i związane z nimi wróżenie. Choć imieniny Andrzeja przypadają 30 listopada, wszelkie...
Pierogi lub barszcz można przygotować wcześniej. Zamroź, a potem wyjmij na święta
Jak ułatwić sobie przygotowania do świąt Bożego Narodzenia? Mrożąc. Nawet najlepsze gospodynie zawczasu lepią pierogi, aby tuż przed Wigilią oszczędzić sobie...
Ile kosztuje stroik na cmentarz? Można kupić żywy lub sztuczny
Cała Polska powoli rusza na cmentarze, by pomodlić się za zmarłych bliskich, zapalić symboliczny znicz i oddać się zadumie. Uroczystość Wszystkich Świętych...
Rodzaje kasz w kuchni. Co zrobić z gryczanej, a co z jęczmiennej?
O kaszy często słyszymy, rozmawiamy, ale czy często serwujemy ją w swoim jadłospisie? Jesień wielu z nas wprawia w melancholijny, niekiedy ponury nastrój. Warto...
Kiszonki jako naturalny probiotyk. Nie tylko kapustę można włożyć do słoika
Kiszonki z warzyw to idealny pomysł na wsparcie odporności. Dziś „zdrowie” to hasło-klucz do naszego szczęścia. Jak zatem zadbać o siebie i nie dać się...