Składniki:
4 białe kiełbasy
duży ząbek czosnku
szczypta majeranku
pieprz
łyżka oleju
Sposób przygotowania:
Z oleju, przeciśniętego przez praskę, lub bardzo drobno pokrojonego czosnku, majeranku i pie-przu robimy marynatę do posmarowania kiełbasek. Kiełbaski pieczemy na ruszcie często obracając. Uwaga: temperatura nie może być za wysoka, bo kiełbaski popękają i spalą się z wierzchu.
W Brazylii takie białe kiełbaski przyprawia się zamiast majerankiem to tymiankiem i zielonym pieprzem. Do takiej grillowanej białej kiełbasy pasuje kajzerka i chrzan, albo sos chrzanowy. Taki sos można zrobić mieszając gęsty jogurt z tartym chrzanem i odrobina soku z cytryny.
Ci, którzy lubią mięso ze słodkim smakiem, mogą spróbować takiej kiełbasy z kwaśną żurawiną do mięs.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?