Chłodna biel w szklance

UB (Robico)
Fot. Robico
Mleko oczyszczane poprzez odfiltrowanie 99,9 procent bakterii oraz drobnoustrojów.

Nie od dziś wiadomo, że mleko jest jednym z najbardziej wartościowych napojów. Wartość odżywczą, mleko zawdzięcza obecności takich składników jak białko, tłuszcz mleczny, laktoza (czyli cukier mleczny), witaminy i sole mineralne. Wszystkie te składniki są bardzo istotne dla prawidłowego rozwoju dziecka.

Polski rynek jest nasycony różnymi rodzajami mleka. Najbardziej znane i najczęściej kupowane jest mleko krowie,o różnej zawartości tłuszczu. Aby pozbyć się z mleka szkodliwych bakterii jest ono poddawane obróbce termicznej. A temperatura jednocześnie niszczy bakterie i część witamin. Dla naszego dziecka najlepsze byłoby mleko o największej liczbie witamin i o najmniejszej ilości bakterii.

W ladach chłodniczych polskich sklepów znajdziemy ZIMNE MLEKO firmy ZUH Robico. Poddano je unikalnemu procesowi mikrofiltracji, czyli mechanicznej metodzie oczyszczania poprzez odfiltrowanie 99,9% zawartych w nim bakterii oraz drobnoustrojów.

Dzięki temu procesowi, mleko nie musi być pasteryzowane w wysokich temperaturach. Ogrzewa się je w temperaturze 72 stopni przez kilkanaście sekund. Takie mleko ma niezmieniony smak i zapach.
Bez obawy i wcześniejszego gotowania mleko to można pić nawet prosto z butelki.
ZIMNE MLEKO mogłoby znaleźć się w codziennej diecie całej rodziny. Zawiera ono witaminy z grupy B. Aktywują one enzymy regulujące metabolizm komórkowy oraz uczestniczą w procesach zachodzących się w organizmie. O witaminach z grupy B mówi się potocznie, że są dobre na wszystko, wpływają bowiem na ogólny stan zdrowia.

Wraz z witaminami z grupy B istotną rolę odgrywa także kwas foliowy i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, tj. A, D, E. Mleko to także cenne źródło najlepiej przyswajalnego wapnia i fosforu. Proporcje w jakich występują w nim te dwa składniki mineralne, są korzystne i decydują o ich przyswajalności.

2 szklanki mleka dziennie w pełni zapewnia dobowe zapotrzebowanie człowieka na wapń. Dzieci, które od najmłodszych lat piją mleko nie mają problemów z niedoborem wapnia, a co za tym idzie łamliwością kości.
Zdaniem przedstawicieli Robico, technologia ta ma bezpośrednie przełożenie na walory zdrowotne i smakowe produktu. Ale czy zdoła nas przekonać do częstszego sięgania po szklankę mleka?

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość

Świetna REKLAMA!

Dodaj ogłoszenie