BBQ, czyli barbecue, kojarzyło mi się z sosem i żeberkami serwowanymi w pewnej londyńskiej restauracji. Przyznaję, że nie miałam pojęcia o tej technice. Rozmowa z Grzegorzem Kazubskim, mistrzem BBQ (gorąco polecam jej lekturę) otworzyła mi oczy. Jako osoba, która uwielbia grilla i smak wędzonki powinnam już dawno pokochać barbecue, które jest połączeniem tych dwóch technik. Wzięłam sobie do serca rady mistrza, przestudiowałam jego receptury i rozpoczęłam eksperymenty. Mam nadzieję, że lektura miesięcznika zainspiruje także i Was do szukania nowych smaków.
Pamiętajcie: czerwcowe wydanie miesięcznika W KUCHNI znajdziecie w Głosie w następną sobotę.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?