Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dbałość o najwyższą jakość

Piotr Jasina
Czołowi specjaliści starannie selekcjonują dostarczane surowce. Używana w produkcji śliwka suszona jest odpestkowana metodą ashlock. Metoda ta pozwala na uzyskanie mięsistego i jędrnego owocu poprzez jedno nakłucie
Czołowi specjaliści starannie selekcjonują dostarczane surowce. Używana w produkcji śliwka suszona jest odpestkowana metodą ashlock. Metoda ta pozwala na uzyskanie mięsistego i jędrnego owocu poprzez jedno nakłucie
Firma Bard, nasz rodzimy producent słodyczy z Warnic nieopodal Stargardu, do konkursu zgłosiła śliwkę w trzech odsłonach.

- Nasze cukierki ze śliwką to sztandarowe wyroby na bazie suszonej śliwki - podkreśla dyrektor Katarzyna Król. - Używamy śliwkę całą, drylowaną i suszoną, która jest mięsista, słodka i soczysta. Nie używamy ani miazgi śliwkowej ani śliwki kandyzowanej, która jest sucha i twarda. Wyroby są oblewane czekoladą deserową.

- Mamy tradycyjną śliwkę oblana czekoladą, śliwkę w mleczno-cukrowej masie oblaną czekoladą, ale także oryginalną śliwkę otoczoną wiórkami kokosowymi i w czekoladzie - kontynuuje pani dyrektor. - Takie smaki są tylko u nas
Bard - Polski Producent Słodyczy, to od blisko trzydziestu lat firma z Pomorza Zachodniego specjalizująca się w wyrobie wyśmienitych cukierków w czekoladzie.

W 1989 Bard rozpoczął swoją działalność w Warnicach, koło Stargardu Szczecińskiego. Jako pierwsi w regionie rozpoczęli produkcję śliwki w czekoladzie i wprowadzili ją na rynek. Od tamtej pory stała się ona sztandarowym wyrobem.
Od 2014 roku spółka funkcjonuje pod nowym zarządem. Właściciele przejęli prawa do marki i receptur. Od tej chwili także, nieustannie dokładają wszelkich starań aby kontynuować i udoskonalać produkty.

Na wyjątkowość asortymentu składają się starannie wyselekcjonowane surowce i tradycyjna linia produkcyjna. Ręcznie wyrabiane cukierki dają gwarancję możliwie najwyższej jakości.

Czołowi specjaliści starannie selekcjonują dostarczane surowce. Używana w produkcji śliwka suszona jest odpestkowana metodą ashlock. Metoda ta pozwala na uzyskanie mięsistego i jędrnego owocu poprzez jedno nakłucie, dzięki temu zachowuje nie tylko doskonały kształt, ale również wszystkie wartości odżywcze.

W ofercie dostępne są kandyzowane owoce wiśni i agrestu oraz śliwka suszona oblane czekoladą.
- Jako jedyni oferujemy je także w otoczce z prawdziwych wiórków kokosowych - podkreśla dyrektorka. Wszystkie wyroby zanurzone są w wysokiej jakości czekoladzie, która zawiera minimum 47% kakao. Słodycze z Warnic rozprowadzane są za pośrednictwem hurtowni na rynek krajowy oraz na rynki zagraniczne.

- Mamy niewielu pracowników, ale cały czas rozszerzamy grono naszych odbiorców krajowych jak i zagranicznych i nasze zatrudnienie ,jak i produkcja zależy od zapotrzebowania - dodaje Katarzyna Król. - Nie stosujemy polityki naprodukowania i przetrzymywania wyrobów w magazynie, staramy się, aby każdy klient dostał najświeższe wyroby.

- Co do konkurencji, to jest wielka, jest dużo firm, które produkują śliwkę w czekoladzie - przyznaje. - Ale uważam, że nasze produkty są najwyższej jakości, a niektóre bardzo oryginalne i niespotykane, tj. śliwka w kokosie. I tym przewyższamy konkurencję.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!