MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dzięki zawartości siarki i antyoksydantów szczypiorek, tak...
fot. korobova1985/123rf.com

Dlaczego warto jeść szczypiorek? Pozytywnie działa na mózg, wzrok i kości. Te korzyści cię zaskoczą. Sięgaj po niego nie tylko na wiosnę

Zapobiega rozwojowi raka

Dzięki zawartości siarki i antyoksydantów szczypiorek, tak jak czosnek czy cebula, może powstrzymywać komórki nowotworowe przed wzrostem lub namnażaniem się ich w organizmie. Dzięki temu jedzenie szczypiorku może być stosowane jako profilaktyka przeciwnowotworowa, szczególnie w przypadku nowotworów przewodu pokarmowego. Dodatkowo szczypiorek wspomaga trawienie, poprawia perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom.

Zobacz również

Klasyki na suwalskich ulicach

Klasyki na suwalskich ulicach

Noc Muzeów. Tłumy, ogromne kolejki!

Noc Muzeów. Tłumy, ogromne kolejki!

Polecamy

Kończy się budowa ścieżki rowerowej w Szczecinku. Asfalt wieńczy dzieło

Kończy się budowa ścieżki rowerowej w Szczecinku. Asfalt wieńczy dzieło

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało