To był dzień nawiązywania cennych, biznesowych kontaktów i konkretnych transakcji. Ale też kolejne spotkanie z prezentacją nowinek w branży gastronomiczno - hotelarskiej, od pieców, przez m.in. profesjonalne wyciskarki do soków, ekspresy do kawy itd., po kompletne wyposażenie hotelowego pokoju. Na tych targach oczywiście nie mogło zabraknąć pokazów połączonych z degustacjami. Tym razem popis umiejętności "na żywo", pod okiem widzów dał Arkadiusz Korzeń, szef kuchni w hotelu Habenda w Budzyniu, w Wielkopolsce. Przygotowywał m.in. comber z zająca, pokazując krok po kroku nie tylko jak przyrządzić potrawę, ale i jak ją zaserwować, zgodnie z najnowszymi trendami.
Gastro Hotel to także warsztaty i szkolenia. W czwartek można było poznać tajniki internetowej reklamy i uzbroić się w wiedzę, jak m.in. nie dać się oszukać oraz jak wypowiedzieć umowę zawartą na odległość.
Ale to nie wszystko. O tym, jak osiągnąć sukces prowadząc hotel, restaurację (w nowopowstałym biznesie i w tym działającym z różnymi efektami od dawna) mówiła Anna Juras, hotelarz od 13 lat, doświadczony menadżer hotelowy i dyrektor w kilku znanych sieciach hoteli.
Piątek to ostatni dzień targów Gastro Hotel. Podajemy program:
- 10.00 – 11.30 – Reedukacja naszej gastronomii, czyli na nowo odkrywamy to co już dawno znamy - wykład
- 10.00 - pokaz na scenie Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Szczecinie wraz z Zespołem Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu - Owocowo-warzywna porcja zdrowia z Agencją Rynku Rolnego.
- 12.00 – 13.30 – szkolenie Predyspozycje i sylwetka psychologiczna hotelarza i gastronomia. Czy to zawód dla mnie?
Wstęp na targi jest bezpłatny.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?