"Maced" produkuje najróżniejsze przysmaki dla psów.
To głównie suszone żwacze wołowe, w tym specjalne dla psów alergicznych, płuca wołowe, uszy wieprzowe, kości, np. kości ze żwaczy, lub nadziewane wołowiną, mięsem indyczym, czy z kurczaka, przysmaki dietetyczne, dentystyczne, czyli szczoteczki do zębów dla psów, dropsy, lizaki, kabanosy, szaszłyki, przysmaki do gry i zabaw. - Nasza produkcja jest prosta i bardzo duża. Suszymy miesięcznie 400 ton mięsa i podrobów, w tym 100 ton samych płuc - mówi właściciel, Edmund Macionga.
Firma bardzo dużo wyrobów wysyła na rynek skandynawski, brytyjski, nawet do Japonii.
Czy spółka ma plany rozwoju? Jakie obiekty chce stawiać w Polanowie? Ile osób znajdzie pracę w powiększonym zakładzie i kiedy to będzie? O tym, oraz o prestiżowym wyróżnieniu miesięcznika ekonomicznego "Forbes" czytaj w piątek 23 kwietnia w papierowym wydaniu "Głosu Koszalińskiego" oraz w serwisie e-kiosk.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?