Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Hamburgery od "podszewki"

Redakcja

Powoli kończy się podróż przez Polskę specjalnej mulitimedialnej ekspozycji McDonald's. Jednym z pierwszych przystanków na jej trasie był Koszalin.

McDonald’s w Polsce to 345 restauracji w ponad 150 miastach, ponad 16 500 pracowników, ponad pół miliona gości każdego dnia. To właśnie dla nich McDonald's przygotował swoją objazdową ekspozycję.

Odwiedzając ekspozycję zwiedzający mieli szansę zobaczyć "od podszewki" jak powstają dania serwowane w restauracjach McDonald's na całym świecie. Mogli też zadawać pytania oraz dowiedzieć się skąd pochodzą produkty takie jak ziemniaki, mięso czy warzywa.

Zgodnie z filozofią firmy duża część surowców spożywczych pochodzi z krajowych upraw i hodowli, od krajowych dostawców.

Komórką koordynującą badania zarówno surowców, jak i oferowanych w restauracjach produktów jest Dział Zapewnienia Jakości. Do jego zadań należy zapewnienie zgodności produktów ze specyfikacjami, kontrola stałego poziomu jakości produktów i prowadzenie efektywnego systemu kontroli jakości u dostawców.
System ten jest wielostopniowy. Szczególnie ważnym ogniwem kontroli jakości w McDonald's Polska jest Centrum Dystrybucji - firma HAVI Logistics. Przez HAVI przechodzą praktycznie wszystkie surowce wykorzystywane przez McDonald's.

 Wielokrotne kontrole, jakie przechodzi każdy produkt, od fazy hodowli czy uprawy, po moment zakupu przez klienta, służą zachowaniu świeżości, bezpieczeństwa i pełnych wartości odżywczych.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera