Składniki dla 4 osób:
400g cielęciny,
400g wieprzowiny,
Fix do mielonych kotletów,
4 średnie cebule,
pieprz czarny,
bułki pszenne.
Przygotowanie:
Mięso kroimy na drobne kawałki i mielemy. Dodajemy fix do mielonych kotletów oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy okrągłe hamburgery.
Obraną cebulę kroimy na cztery części i smażymy razem z hamburgerami na grillu. Bułki przecinamy na pół i dopiekamy na grillu. Usmażone hamburgery razem z cebulą wkładamy w podpieczone bułki. Można podawać z ketchupem i musztardą.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?