Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Hamburgery z mięsa cielęcego i wieprzowego

sxc.hu
sxc.hu
Cielęcina i wieprzowina z sosem jako hamburgery.

Składniki dla 4 osób:
400g cielęciny,
400g wieprzowiny,
Fix do mielonych kotletów,
4 średnie cebule,
pieprz czarny,
bułki pszenne.

Przygotowanie:
Mięso kroimy na drobne kawałki i mielemy. Dodajemy fix do mielonych kotletów oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy okrągłe hamburgery.

Obraną cebulę kroimy na cztery części i smażymy razem z hamburgerami na grillu. Bułki przecinamy na pół i dopiekamy na grillu. Usmażone hamburgery razem z cebulą wkładamy w podpieczone bułki. Można podawać z ketchupem i musztardą.

Słodkie okazje z wysokimi rabatami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!