Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Już we wtorkowym Głosie specjalny dodatek kulinarny

Joanna Boroń
Tatar z mango to jedna z ulubionych przystawek gości restauracji Sand{acz} . Więcej przepisów już we wtorek!
Tatar z mango to jedna z ulubionych przystawek gości restauracji Sand{acz} . Więcej przepisów już we wtorek! Sand Hotel
Drahimskie kołduny, żeberka z Prywatki, sernik z Cukierni Niedźwiadek - to tylko kilka przepisów, które znajdziecie w dodatku Smaki Pomorza.

W naszym dodatku, który ukaże się z "Głosem" we wtorek 28 lipca nagrodzone w konkursie Smaki Pomorza lokale z całego regionu - a jest ich ponad 70 - zdradzą swoje kulinarne tajemnice. Może nabierzecie ochoty, by w domu samodzielnie przygotować kilka dań? Wybierzcie się z nami w smakowitą podróż po regionie.

Tatar z mango
Daniem popisowym wyróżnionego w naszym plebiscycie Wojciecha Kempa, szefa kuchni Restauracja Sand{acz} w Sand Hotel, jest duszony sandacz z grillowanymi szparagami w sosie maślano-ziołowym, na którego gorąco zaprasza. Nie mniejszą popularnością cieszy się dorsz smażony z duszonymi warzywami i homarowym sosem. Wśród przystawek króluje tatar z mango.

I to właśnie ten ostatni przepis specjalnie dla Czytelników przygotował Wojciech Kempa.

By przygotować tatar z mango podany na rukoli w asyście musu malinowego potrzebujemy: mango, rukolę, maliny, limonkę, zioła do dekoracji. Mango obieramy ze skóry, kroimy w drobną kostkę, dodajemy miętę i limonkę, całość mieszamy i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Podajemy na głębokim talerzu na lekko posiekanej rukoli, formując krążek. Całość dekorujemy musem malinowym, kwiatem, ewentualnie ładnymi kiełkami lub ziołami. Proste i smaczne.

Nie zapomnijcie kupić we wtorek "Głosu". Dołączymy do gazety dodatek Smaki Pomorza. Poznacie najlepsze - zdaniem Czytelników - lokale w naszym regionie oraz ich sprawdzone receptury!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!