Składniki:
solidne porcje kotleta schabowego
cebula
2 ząbki czosnku
zioła według uznania
5 dkg sera pleśniowego
olej
sól
Sposób przyrządzenia:
Kotlety ponacinać na brzegach. Cebulę i czosnek posiekać drobno i wymieszać z pokruszonym serem i ziołami. W schabowym ostrym nożem zrobić kieszenie i napełnić je tą mieszanką.
Całość spiąć wykałaczkami. Posmarowane tłuszczem kotlety kłaść na rozgrzanym grillu.
Piec równomiernie z obu stron. Posolić dopiero tuż przed podaniem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?