Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety pachnące serem

Redakcja
- To bajecznie proste danie, można je nawet przygotować tuż przed grillowaniem - zachwala autor przepisu na grillowane kotlety, Janusz Nowakowski ze Szczecinka.

Składniki:

solidne porcje kotleta schabowego
cebula
2 ząbki czosnku
zioła według uznania
5 dkg sera pleśniowego
olej
sól

Sposób przyrządzenia:

Kotlety ponacinać na brzegach. Cebulę i czosnek posiekać drobno i wymieszać z pokruszonym serem i ziołami. W schabowym ostrym nożem zrobić kieszenie i napełnić je tą mieszanką.

Całość spiąć wykałaczkami. Posmarowane tłuszczem kotlety kłaść na rozgrzanym grillu.

Piec równomiernie z obu stron. Posolić dopiero tuż przed podaniem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!