Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlety schabowe z borutą

Redakcja
Kotlety schabowe w najprostszej postaci z panierką zna każdy. Warto jednak może sięgnąć po bardziej skomplikowaną, a zarazem smaczną wersję schabu z nadzieniem z papryki, pieczarek, ogórka kiszonego, kiełbasy według przepisu Marianny Dywan z Rosnowa.

Składniki:

Schab,
sól pieprz,
nadzienie - świeża papryka,
pieczarki,
ogórek kiszony,
cebula,
kiełbasa,
ketchup,
ostra papryka,
woda,
mąka,
jajko,
sól,
pieprz do ciasta.

Wykonanie:

Kotlety rozbić, posolić, oprószyć pieprzem.

Wszystkie składniki nadzienia drobno pokroić i udusić na patelni. Na koniec dodać ketchup. Doprawić. Na kotlety nakładamy farsz. Składamy na pół. Obtaczamy z gęstym cieście. Smażymy na głębszym oleju na złoto.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!