Dzienna wydajność zakładu to przetwórstwo około 18 ton surowca. Głównym profilem produkcji jest produkcja świeżego fileta z ryb morskich, głównie z dorsza bałtyckiego. Gotowy produkt trafia do europejskich supermarketów. Docelowo w firmie ma pracować jeszcze kolejna grupa osób, na drugiej zmianie.
Strefa ekonomiczna w Koszalinie istnieje od 10 lat. To obecnie prawie 115 hektarów, z tego część jest jeszcze do zagospodarowania.
Działa tu 13 firm, a zatrudnienie ma ok. 1,5 tysiąca osób. Prezydent Koszalina prowadzi rozmowy z kolejnymi firmami, które są zainteresowane inwestowaniem w strefie, m. in. z branży meblowej i metalowej.
Więcej przeczytasz TUTAJ >>> Koszalin. Nowy zakład przetwórstwa rybnego w strefie ekonomicznej
Fot. Radek Koleśnik
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?