- Jak co roku łączymy te dwa święta ze sobą - mówi Bogusława Bartosik, szefowa Smerfa. Tym razem dzieci wybrały się ekologicznego gospodarstwa w Juchowie. Na początku dzieci wraz z mamami ugniatały ciasto na bułki, które przygotowały wspólnie do pieczenia. Potem wszyscy poszli nakarmić zwierzęta, a kiedy wrócono do kuchni, już czekały na zgłodniałych gości gorące bułki wyjęte prosto z pieca.
Mamy i przedszkolaki zakasały rękawy i przygotowały śniadanie z własnoręcznie upieczonych bułek, wykorzystując do tego ekologiczne produkty. Pyszne kanapki smakowały wszystkim, podobnie, jak herbata z ziół i świeże mleko.
Nie mogło oczywiście zabraknąć piosenek dla mam, które ukradkiem ocierając łzy wzruszenia zabrały się następnie za wykonanie z wełny upominków dla swoich pociech. Piknik w Juchowie zwieńczyło pieczenie już nieco mniej ekologicznych kiełbasek na ognisku. Ale za to jakich pysznych…
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?