Miejsce z tradycją dobrej zabawy

Redakcja
Biały Koń Country Club to miejsce dobrze znane koszalinianom (i nie tylko). Do Białego Konia goście idą dobrze zjeść i bawić się do białego rana.

Lokal znajduje się w budynku z 1908 roku. Z tego okresu zachowana została architektura. Natomiast właściciele dołożyli wszelkich starań, by zmienić ten historyczny budynek w miejsce o wyjątkowym klimacie - idealne spotkań z przyjaciółmi w kameralnym gronie, ale i zabawy na parkiecie do białego rana.

W piątek i sobotę lokal staje się miejsce imprez tanecznych. O świetny nastrój dwa DJ. Obecny jest uczniem DJ, który przez sześć lat bawił gości Białego Konia (niestety ze względów zdrowotnych nie może już prowadzić imprez). - DJ wybiera muzykę pod gości, reaguje na to co dzieję się na parkiecie - mówi właścicielka lokalu Anna Gierłowska. - W piątki bawimy się do godziny 3, w soboty do 4, chyba, że goście życzą sobie dłużej.

Weekend zarezerwowany jest na taneczne imprezy. Nie znaczy to jednak wcale, że w pozostałe dni tygodnia w klubie nic się nie dzieje. W tygodniu goście mogą wpaść na kolację, piwo a przy okazji zagrać w bilarda, piłkarzyki czy w gronie kibiców pooglądać sport.

Głodni w lokali liczyć mogą na tradycyjne dania takie jak kotlet drobiowy panierce, schab, szaszłyk czy też bardzo lubianą przez gości golonkę. - Mamy gości, którzy specjalnie do nas przyjeżdżają na golonkę, twierdza, że nigdzie nie jedli lepszej - zdradza Pani Ania.

Panowie kochają golonkę, panie wybierają zupy, szczególnie krzepką. Czasem kucharz - na specjalne życzenie - przygotowuje paniom lekkie sałatki.
Prócz tego w karcie znaleźć można pizze, w której lokal jej znany. - Serwujemy ją od 20 lat. Sami codziennie zagniatamy ciasto. Czasem goście pytają przed zamówieniem, czy mamy mrożone blaty do pizzy. Mój mąż i nasz szef kuchni w jednym, zawsze się wtedy denerwuje i przynosi na dowód kulki świeżego ciasta - śmieje się Pani Ania.

Nie mniej uwagi przykładają do dodatków - składniki są sprawdzone, z dobrego źródła, nie ma miejsca na półprodukty czy substytuty takie jak wyrób seropodobny zamiast prawdziwego sera. - Oznacza to oczywiście mniejszy zysk, ale zdecydowanie większą satysfakcje gdy klient wraca, bo mu smakowało - mówi właścicielka.
W karcie są 22 wersje tego włoskiego przysmaku, w tym pizza szefowej ze szpinakiem i czosnkiem. To ulubiona pizza pań. Panowie wolą farmerską, bo to idealna pizza dla mięsożerców.

W lokalu organizowane są również przyjęcia okolicznościowe - wesela, komunie, urodziny oraz imieniny. NA które zamówić można tradycyjną domową kuchnię - przekąski i dania na gorąco. Goście bardzo sobie chwalą galarety, sałatki, tatara czy śledzika.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3