Oprócz nich do finałowej walki przystąpią reprezentujący Szkołę Podstawową nr 4 Hubert Kluba i jego mama Ewa Malich, którzy ugotowali łososia na parze z oliwkami i papryczkami chili oraz uczennica "dziewiątki" Patrycja Pazdryk, która z mamą przyrządziła zapiekankę ze szpinakiem i porami, sałatkę z pomidorkami koktajlowymi i serem Lazur oraz sok grejpfrutowy.
W obecnej edycji tego sympatycznego konkursie wystartowało łącznie dwanaście drużyn reprezentujących koszalińskie szkoły podstawowe. Gotowały w restauracji Viva Italia, której pracownicy służyli cennymi radami.
Mini Masterszefik stworzony przez koszalińską radną Barbarę Grygorcewicz, przygotowywany przez Szkołę Podstawową nr 7 ma propagować zdrowy styl żywenia wśród najmłodszym mieszkańców miasta. Przy okazji jego uczestnicy świetnie się bawią, a zwycięzcy zdobywają cenne nagrody dla swoich szkół. Finał odbędzie się 2 czerwca w Galerii Emka. Początek o godzinie 17.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?