Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mini konkurs - wielkie gotowanie

Sylwia Zarzycka
Wspólne gotowanie sprawiało uczestnikom wiele frajdy.
Wspólne gotowanie sprawiało uczestnikom wiele frajdy. Radek Koleśnik
Kurczak w miodzie na makaronie ryżowym z krewetkami i koktajl z pomarańczy - to danie w wykonaniu Artura Buchty i jego córki Oli, uczennicy Szkoły Podstawowej nr 7 w Koszalinie zagwarantowało im udział w finale kulinarnego konkursu Mini Masterszefik.

Oprócz nich do finałowej walki przystąpią reprezentujący Szkołę Podstawową nr 4 Hubert Kluba i jego mama Ewa Malich, którzy ugotowali łososia na parze z oliwkami i papryczkami chili oraz uczennica "dziewiątki" Patrycja Pazdryk, która z mamą przyrządziła zapiekankę ze szpinakiem i porami, sałatkę z pomidorkami koktajlowymi i serem Lazur oraz sok grejpfrutowy.

W obecnej edycji tego sympatycznego konkursie wystartowało łącznie dwanaście drużyn reprezentujących koszalińskie szkoły podstawowe. Gotowały w restauracji Viva Italia, której pracownicy służyli cennymi radami.

Mini Masterszefik stworzony przez koszalińską radną Barbarę Grygorcewicz, przygotowywany przez Szkołę Podstawową nr 7 ma propagować zdrowy styl żywenia wśród najmłodszym mieszkańców miasta. Przy okazji jego uczestnicy świetnie się bawią, a zwycięzcy zdobywają cenne nagrody dla swoich szkół. Finał odbędzie się 2 czerwca w Galerii Emka. Początek o godzinie 17.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!