Minibrowar i Restauracja Kowal w Koszalinie

(cza)
Udostępnij:
Kolejną firmą, która zgłosiła swój produkt jest Minibrowar i Restauracja Kowal z Koszalina. To miejsce, w którym na własne oczy można obserwować cały proces produkcji piwa. 26 września firma będzie obchodziła rocznicę swej działalności.

- Piwa warzone w naszym minibrowarze produkowane są na najnowocześniejszych urządzeniach metodą, która była stosowana przez piwowarów bawarskich 200 - 300 lat temu - mówi Urszula Kowalczyk, właścicielka Browaru Kowal.

- Minibrowar Kowal to również restauracja, w której kuchnia jest w 100 procentach dziełem przyrody i ludzkich rąk, bez polepszaczy, spulchniaczy czy konserwantów. To tradycyjność kuchni polskiej jest dla nas odniesieniem i wzorem.

Spośród innych podobnych firm wyróżnia nas nie tylko to, że jesteśmy największym minibrowarem w Polsce, światowej klasy maszyny i urządzenia, nowoczesność stosowanej technologii, ale przede wszystkim wysoka jakość wytwarzanych produktów oraz ich różnorodność.

- Z szerokiej gamy produktów jakie oferujemy wybraliśmy do konkursu piwo Kowal Weizen (Pszeniczne) - piwo górnej fermentacji o wyczuwalnym zapachu: bananowo-goździkowym, cynamonu oraz aromatycznego chmielu. Pijąc to piwo wyczuwa się jego treść i pełność smaku. Goryczka w tym piwie przeplata się ze smakiem pszenicznego słodu.

Lekkie szczypanie w język zawdzięczamy wysyceniu piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, który pochodzi wyłącznie z procesu fermentacji. Piękna nieco ciemniejsza bursztynowa barwa piwa komponuje się z piękną "czapą" długo utrzymującej białej piany - dodaje Urszula Kowalczyk.

Piwo Kowal Pszeniczne zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży.

- Dlaczego zgłosiliśmy nasz produkt do konkursu Nasze Dobre z Pomorza? Mamy ciekawy produkt i chcemy go wypromować. Tym bardziej, że produkt jest wytworzony na lokalnym rynku. Nasze piwa zdobywają nagrody na konkursach piwowarskich i rozsławiają Koszalin. Chcemy, żeby mieszkańcy Koszalina rozsmakowali się w naszym piwie. Jestem pewna, że Kowal Weizen i Kowal Jasne zadowolą najbardziej wybredne gusta naszych gości - kończy Urszula Kowalczyk.

Przypomnijmy, że druga edycja plebiscytu Nasze Dobre z Pomorza daje szansę, by o Waszych wyrobach lub usługach stało się głośno w regionie, a nawet w kraju. Promocja produktów będzie prowadzona bowiem zarówno w wydaniach papierowych Głosu, jak i w naszych serwisach internetowych.

Chcemy docenić i promować produkty, które stworzono u nas, na Pomorzu. Chcemy by ich wartość i uznanie w oczach klientów urosły, a dla firm, wytwórców stały się motorem do dalszego rozwoju działalności.

Już dziś zgłoś swój produkt do konkursu i plebiscytu Nasze Dobre z Pomorza.
Zdobądź znak jakości i zaprezentuj produkt w niestandardowy sposób na łamach Głosu.
Zgłoszenia przyjmuje sekretarz konkursu Lotar Rohde:
e-mail: lotar.rohde@mediapomorskie.pl
tel. +48 94 347 35 39

Więcej o konkursie przeczytasz na naszym serwisie specjalnym Nasze Dobre z Pomorza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Jakub Wiech: Ceny ropy naftowej wracają do poziomu sprzed wojny

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Głos Koszaliński
Dodaj ogłoszenie