WYSTRÓJ: wejście od ulicy w żaden sposób nie oddaje klimatu i nastroju wewnątrz restauracji. Środek zaskakuje zabytkowymi zdobieniami (nad całym wnętrzem opiekę sprawuje konserwator zabytków). Dla gości przygotowano 80 miejsc w trzech salach. Jest bardzo elegancko. Dodatkowo nastrój podkreśla przygaszone światło. W każdą sobotę gościom umila czas muzyk grający na pianinie.
TOALETA: dwie nowoczesne, oddzielne dla pań i panów.
OBSŁUGA: w lokalu jest pełna obsługa kelnerska - na posiłki trzeba czekać od 15 do 30 min w zależności od ich skomplikowania.
MENU: jedną ze specjalności lokalu są desery - zamawiać możemy naprawdę wyszukane przysmaki. Każ-dego dnia szef kuchni przygotowuje także posiłek dnia, składający się z zupy, dania głównego i surówki. Adabar to także znakomite miejsce do spróbowania dobrego wina lub szampana. Dodatkowo w lokalu możemy kupić wódkę, piwo, likiery i inne alkohole. Dużą cześć menu stanowią tradycyjne dania Polskie.
CENY: pomimo wytwornego wnętrza zaskakują rozsądne ceny - 15 zł za danie dnia to rozsądna stawka. Golonka w piwie kosztuje już nieco więcej, bo 29 zł za 300 gram takiego przysmaku. Tanie są zupy - 4,50 zł i zupy rybne - 9 złotych. Placek po węgiersku to wydatek 16 złotych. Butelkę winą można kupić od 40 do 100 zł, a butelka szampana kosztuje od 70 do 290 złotych. Za filiżankę kawy zapłacimy od 4,80 do 10 złotych.
OPINIA: Adabar to z pewnością restauracja wyjątkowa. Zasługą tego faktu jest niepowtarzalne zabytkowe wnętrze. Pomimo tego właścicielom udało się zachować rozsądne ceny. Nie jest to z pewnością restauracja tania jednak za minimalnie wyższa cenę goście mogą spędzić tutaj niezapomniany wieczór w blisko 200 letnim wnętrzu.
OCENA: W skali od 1 do 6 wystawiamy 6.
Kto musi dopłacić do podatków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?