WYSTRÓJ: centralnym miejscem lokalu jest kominek. Wystrój jest skromny. Restauracja jest świeżo po remoncie. Atutem jest przestronny taras z widokiem na jezioro Okra.
OBSŁUGA: kelnerki, które są równocześnie barmankami, są uprzejme i taktowne.
MENU: lokal oferuje szeroką gamę dań z grilla. Karkówka przyrządzana jest na kilka sposobów. Można zamówić kurczaka, tradycyjnego schabowego, placek po węgiersku. Restaurację polecić można smakoszom ryb. Nad Okrą oferowana jest zupa z pstrąga, pierogi z pstrąga, wędzony łosoś. Ponadto w menu jest szeroki wachlarz sałatek i słodycze (sernik na ciepło, lody).
CENY: przystępne, na każdą kieszeń. Za zestaw składający się z pieczonych ziemniaków, sałatki greckiej, sztuki mięsa i pieczywa z masłem czosnkowym zapłacimy 15,20 zł. Pstrąg po irlandzku z surówką, pieczone ziemniaki, surówka i pieczywo tostowe kosztują 19,30 zł.
TOALETY: bezpłatne, osobne dla pań i dla panów. Czyste, pachnące, przystosowane dla osób niepełnosprawnych.
OPINIA: Lokal otwarty jest dopiero od niedawna. W tej chwili czynny jest tylko w weekendy, ale od 1 maja czynny będzie przez cały tydzień. Restauracja położona kilkadziesiąt metrów od jeziora i plaży miejskiej obsługiwać będzie nie tylko turystów. Na miejscu organizo-
wane są koncerty dla mieszkańców przyjęcia rodzinne oraz imprezy integracyjne dla zakładów pracy. Właściciel zajmuje się również organizacją spływów kajakowych.
OCENA: 5 (w skali od 1 do 6).
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?