Typowa pizzeria, gdzie można zjeść szybki posiłek w drodze z pracy lub ze szkoły do domu. Tu m.in. jadają studenci z pobliskich akademików Politechniki Koszalińskiej. Nie jest to lokal, gdzie zjemy uroczystą kolację przy świecach, ale na pewno zaspokoimy głód smaczną pizzą szybko podaną (po 10 - 15 minutach).
WYSTRÓJ: lokal jest urządzony prosto, skromnie, lecz gustownie. Na ścianach wiszą obrazy nawiązujące do środziemnomorskich klimatów. Jest sporo miejsc przy stolikach. Tablica przy barze informuje o daniach i cenach.
OBSŁUGA: zamówienia przyjmuje barman (doradzi rozmiar pizzy, podpowie dobór dodatków). Posiłki są serwowane na prawdziwych naczyniach (żadnych plastików). Kelnerka dania przynosi do stolika.
MENU: lokal oferuje 26 rodzajów pizzy o różnych średnicach - od 20 do 40 centymetrów. Są też sałatki (ogrodowa, grecka, z kurczakiem, krewetkami, czy tuńczykiem), kilka rodzajów spaghetti oraz inne dania - np. placek po węgiersku, czy kurczak po włosku, lub z brokułami i serem.
CENY: są porównywalne do cen w innych koszalińskich pizzeriach. Największa margherita (40 cm) kosztuje 20 złotych. Najdroższa jest pizza z krewetkami - 39 zł za pizzę o średnicy 40 cm. Za największą capriciosę (z szynką, pieczarkami i serem) zapłacimy 29 złotych. Kurczak po włosku (filet z kurczaka, frytki, sałatka) kosztuje 16 złotych. Spora miseczka świetnej gęstej zupy grochowej to wydatek 4 złotych.
TOALETA: czysta, przystosowana dla osób niepełnosprawnych, bezpłatna.
OPINIA: świetny lokal serwujący dobą pizzę na miejscu i na wynos (dowóz kosztuje 3 zł, w niedzielę i po godz. 22 - 5 zł). Największym minusem jest to, że pizzeria jest położna tuż przy skrzyżowaniu ulic Orląt Lwowskich i Piłsudskiego, nie można więc zaparkować w pobliżu.
OCENA: 5 (mocna 5 w skali od 1 do 5)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?