WYSTRÓJ: w lokalu jest 28 miejsc, a latem dodatkowo 30 miejsc przy ławkach wystawionych przed lokalem. Wnętrze urządzone jest gustownie, w starym stylu. Średnio przy stoliku mogą usiąść cztery osoby. Stoliki ozdobione są obrusem, na którym stoją przyprawy i leży karta menu. Na wyposażeniu polskiego jadła jest również telewizor, na którym można obejrzeć dowolny program.
TOALETA: bezpłatna, jednak tylko jedna - wspólna dla pań i panów.
OBSŁUGA: samoobsługa - wszystkie zamówienia składamy przy barze.
MENU: specjalnością lokalu jest placek po węgiersku, jednak zamówić możemy sporo: od dań mięsnych, po dania z drobiu, surówki, zupy i dania mączne. Istnieje możliwość zamówienia kawy, herbaty i piwa - to jedyny alkohol dostępny w barze. Każdego dnia w menu jest także inne "danie dnia", w skład którego wchodzi zupa, danie główne, sałatka i napój.
CENY: danie dnia kosztuje 14 zł, golonka po polsku 18 zł, kotlet mielony 14 złotych. Dania główne, na przykład micha szefa - frytki, surówka, i mięso drobiowe z cebulą - 18 zł, udko pieczone 13,50 złotego. Zupy to wydatek od 4,50 do 9 zł za flaczki wołowe. Pierogi z mięsem kosztują 7,50 zł a krokiety z kapustą i grzybami 9 złotych.
OPINIA: to typowy bar szybkiej obsługi, jednak urządzony ze smakiem. Niewątpliwym atutem jest tutaj szybka obsługa - na dania główne czekamy nie dłużej jak 10 minut, a zupy wydawane są błyskawicznie. Lokal położony jest przy ruchliwej drodze, co latem może być uciążliwe dla gości chcących posiedzieć na świeżym powietrzu. Przyciągają rozsądne ceny.
OCENA: W skali od 1 do 6 wystawiamy 5.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?