3 z 14
Poprzednie
Następne
Oto najlepsze desery rodem z PRL-u. Pamiętacie jeszcze te smaki? Ciasta, ciasteczka i desery z dzieciństwa 11.04.2023
PISZINGER
Składniki:
- opakowanie kwadratowych wafli (5 sztuk)
- 100 g miękkiego masła
- 1 puszka masy krówkowej o smaku kakaowym 460 g
- ok. 200 g powideł śliwkowych
Jak przygotować?
- Miękkie masło ubij mikserem na puch
- Dodaj masę krówkową i dokładnie połącz
- Podziel masę na trzy części
- Posmaruj pierwszy i drugi wafel masą krówkową
- Trzeci wafel posmaruj powidłami
- Czwarty ponownie masą krówkową
- Gotowe wafle owiń folią spożywczą lub aluminiową
- Obciąż ciężką deską lub innym naczyniem
- Wstaw do lodówki na kilka godzin
- Po tym czasie pokrój i podawaj
/slodkiblog.p