Dla Arkadiusza Czyczyna, menagera Hotelu i Restauracji Planeta, to dowód na to, że stworzone 3 lata temu miejsce, ma coraz mocniejszą pozycję w regionie. Świadczy o tym nie tylko pozycja w rankingu, ale i fakt, że gości w restauracji - nie tylko tych z daleka - ciągle przybywa.
- Cały czas słuchamy klientów i zgodnie z ich upodobaniami wprowadzamy zmiany do naszej karty. Dbamy o posiłki hotelowe jak i o te a’la carte - mówi Arkadiusz Czyczyn. - Zmieniamy nasze menu. Stawiamy na sezonowe składniki. Teraz w naszej karcie znaleźć można szparagi, zaraz pojawią się truskawki i chłodniki. Zawsze, ze względu na nasze położenie, ważna pozycję w karcie zajmują ryby. Robimy potrawy techniką souse vide, nasza ambicją jest cały czas rozwijać się zgodnie z trendami gastronomicznymi. Nasz nowy szef kuchni, pracował w hotelach 5- i 4 - gwiazdkowych w Kołobrzegu i Ustroniu.
- Dania przygotowujemy z najlepszych lokalnych i sezonowych składników - mówi pan Arkadiusz , który zdradza nam, że restauracja to jego „oczko w głowie”.
Do restauracji Planeta można wpaść na obiad, kolację albo na kawę i deser .
Planeta organizuje też najważniejsze rodzinne uroczystości, wesela, złote gody, chrzciny, czy obiady z okazji pierwszej komunii oraz święta.
- Organizujemy też bale. Sylwestrowy w tym roku był z udziałem piosenkarzy włoskich, a prowadzącym był Enrico Buscema, znany włosko-polski dziennikarz.
Ta restauracja to też bardzo popularne miejsce imprez biznesowych (hotel, w którym mieści się restauracja jest wyposażony w salę konferencyjną na 100 osób oraz dwie mniejsze).
Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?