Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Potrawy: Kiełbaski z tortillą

sxc.hu
sxc.hu
Tortilla, kiełbasa i pikantny sos idealnie do siebie pasują.

Składniki:
Opakowanie tortilli - 8 szt.,
kiełbasa śląska - 4 szt.,
ser żółty - 16 plastrów,
jogurt naturalny mały,
majonez Winiary mały,
czosnek granulowany,
przyprawa kebab-gyros Prymat,
folia aluminiowa

Przygotowujemy sos:
4 łyżki majonezu,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
czosnek,
przyprawa kebab-gyros duża łyżka.

Przygotowanie:
Placek tortilli smarujemy przygotowanym sosem, układamy na to ser żółty (wystarczą 2 plastry). Kiełbasę przekrajamy na połowę (wzdłuż) i ściśle zawijamy w przygotowany placek tortilli.

Tak samo przygotowujemy pozostałe placki. Najpierw pieczemy zwinięte rulony na foli aluminiowej. Po ok.10 min. (tak aby zagrzała się kiełbasa) przekładamy bezpośrednio na ruszt, na ok.5 min (tak aby tortilla była Chrupka).

Zgrillowaną tortillę przekrajamy na pół (wychodzi nam 16 sytych porcji). Podajemy polane pozostałym sosem czosnkowym. Zamiast sosu można użyć ketchup.

Słodkie okazje z wysokimi rabatami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!