Nowoczesna kuchnia polska to:
Nowoczesna kuchnia polska to:
* 540 przepisów
* 18 części tematycznych
* ponad 1000 stron
* dania tradycyjne w nowoczesnym wykonaniu
* kulinarne nowinki i ciekawostki
* "smakowite" ilustracje potraw
Podaje się je na początku posiłku, najczęściej w małych porcjach, na zachętę do dalszego ucztowania. Ale - jak zapewniają autorzy "Nowoczesnej kuchni polskiej" - wiele ciepłych przekąsek może stanowić samodzielne dania. Czytelnicy znajdą więc przepisy na potrawy śniadaniowe, m.in. z jajek, dania mięsne, rybne i warzywne.
Piotr Bikont szczególnie poleca faszerowane makarony. - Prezentujemy trzy różne farsze, którymi można nadziewać makarony o specyficznych kształtach, jak krótkie rurki, duże muszelki, czy wielkie makaronowe rury zwane po włosku cannelloni.
Cena: tylko 3,50 zł
plus cena gazety
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?