Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski ciepłe - 20 grudnia 2006

Redakcja
W pierwszej części swej kolekcji smakosze Robert Makłowicz i Piotr Bikont serwowali nam przekąski zimne. Teraz przyszła kolej na przekąski ciepłe.

Nowoczesna kuchnia polska to:

Nowoczesna kuchnia polska to:

* 540 przepisów
* 18 części tematycznych
* ponad 1000 stron
* dania tradycyjne w nowoczesnym wykonaniu
* kulinarne nowinki i ciekawostki
* "smakowite" ilustracje potraw

Podaje się je na początku posiłku, najczęściej w małych porcjach, na zachętę do dalszego ucztowania. Ale - jak zapewniają autorzy "Nowoczesnej kuchni polskiej" - wiele ciepłych przekąsek może stanowić samodzielne dania. Czytelnicy znajdą więc przepisy na potrawy śniadaniowe, m.in. z jajek, dania mięsne, rybne i warzywne.
Piotr Bikont szczególnie poleca faszerowane makarony. - Prezentujemy trzy różne farsze, którymi można nadziewać makarony o specyficznych kształtach, jak krótkie rurki, duże muszelki, czy wielkie makaronowe rury zwane po włosku cannelloni.

Cena: tylko 3,50 zł
plus cena gazety

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!