Przekąski zimne - 13 grudnia 2006

RedakcjaZaktualizowano 
Pierwsza część "Nowoczesnej kuchni polskiej Makłowicza i Bikonta" - "Przekąski zimne" - już w środę.

Kanapki z "awanturką", karp po żydowsku, cielęcina w sosie tuńczykowym, buraczkowy łosoś, zielony pasztet, sos serowy do wędlin - to tylko niektóre spośród 36 przepisów na zimne przekąski, jakie proponują naszym Czytelnikom słynni smakosze Robert Makłowicz i Piotr Bikont.
Oprócz potraw na zaostrzenie apetytu, znajdziemy tu propozycje na śniadania, również świąteczne. Smakosze proponują też zimne sosy do zimnych mięs i jarzyn. Po prostu zimny bufet.
Piotr Bikont szczególnie poleca "Fałszywe foie gras". - To dość prosty w przyrządzeniu i tani zimny pasztet, który smakuje bardzo podobnie jak arcydrogi francuski przysmak - foie gras, czyli z przerośniętych gęsich watróbek.

Cena: tylko 4,70 zł (w tym cena gazety).

polecane: Flesz - e-papieros zagraża zdrowiu

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3