Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis: Danie z kapusty

archiwum
archiwum
Kapusta w niby gołąbkach smakuje znakomicie. A że przepis jest prosty, nikt nie musi rozpaczać, że gołąbków tradycyjnych zrobić nie potrafi.

"Niby" gołąbki

Składniki:
niewielka główka białej kapusty,
0,5 kg mięsa mielonego,
2 jajka,
1,3 szklanki kaszy manny,
1,3 szklanki kaszy jęczmiennej,
1,3 szklanki ryżu,
kostka rosołowa,
sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:
Kapustę dokładnie oczyścić, drobno pokroić i gotować kilka minut we wrzątku, aż zmięknie. Następnie odcedzić i wystudzić. Do zimnej kapusty dodać wszystkie składniki, przyprawić do smaku, formować małe kotleciki i każdy krótko obsmażyć bez panierowania.

Wszystkie kotleciki przełożyć do rondla lub naczynia żaroodpornego, zalać rosołem z kostki i dusić w piekarniku około 30-40 minut. Gotowe klopsiki z kapusty można polać ketchupem lub posypać pietruszką. Smacznego!

Słodkie okazje z wysokimi rabatami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!