2 z 11
Poprzednie
Następne
Przepis na pierogi według Magdy Gessler. Jak zrobić pyszne pierogi na święta Bożego Narodzenia 2022? Przepisy na pierogi wigilijne 26.12
Przygotowanie ciasta na pierogi według Magdy Gessler:
1. Mąkę przesiewamy na stolnicę przez sito o drobnych oczkach
2. Robimy w niej dołek i dodajemy sól
3. Dolewamy trochę ciepłej wody i mieszamy z mąką
4. Następnie zagniatamy ciasto szybkimi ruchami, stopniowo dolewając wodę
5. Ciasto powinno mieć plastyczną konsystencję i nie powinno się lepić do rąk.
6. Dzielimy ciasto na cztery części i po kolei rozwałkowujemy je na placki o grubości około 5 milimetrów.
7. Następnie przy użyciu szklanki wykrajamy z ciasta koła, nakładamy na nie przygotowane wcześniej nadzienie i palcami formujemy pierogi.