Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepisy: Jaja nadziewane tuńczykiem w zielonym sosie

fot. sxc.hu
fot. sxc.hu
Przepis na jajka nadziewane tuńczykiem to autorstwo Jadwigi Miśkiewicz z Kalisza Pomorskiego. Do tej potrawy potrzebne będą także majonez, natka pietruszki, puree ze szpinaku.

Składniki:
4 jajka,
4 łyżki majonezu,
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki,
łyżka puree ze szpinaku (ugotowany i dwa razy przemielony),
sól,
tuńczyk.

Wykonanie:
Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół. Usunąć delikatnie żółtka. Żółtka rozetrzeć z dwoma łyżkami majonezu i tuńczykiem. Osolić do smaku. Nadziać jajka.

Z reszty majonezu, szpinaku i natki zrobić sos. Jaja poukładać na sosie. Udekorować nowalijkami.

Słodkie okazje z wysokimi rabatami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!