4/11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
3. Naleśniki z szynką i pieczarkami...
fot. archiwum polskapress

3. Naleśniki z szynką i pieczarkami

Składniki:
- szynka 150 g
- pieczarki 200 g
- 1 cebula
- 3 łyżki margaryny
- 2 jajka
- mąka 120 g
- mleko 250 ml
- olej słonecznikowy 10 ml

Krok po kroku:
Połącz mleko z jajkami i miękką margaryną. Następnie dodaj mąkę do uzyskania jednolitej masy. Nalewaj porcje ciasta za pomocą chochli na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż naleśniki z obu stron. Zeszklij drobno posiekaną cebulę. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w cienkie plastry. Gdy będą miękkie, dodaj szynkę. Zawijaj pieczarkowo-szynkowe nadzienie w naleśnik.

Zobacz również

Wielki pożar fabryki mebli pod Świebodzinem. Z ogniem walczy 16 zastępów strażaków!

Wielki pożar fabryki mebli pod Świebodzinem. Z ogniem walczy 16 zastępów strażaków!

Pożar koparki w Giezkowie niedaleko Koszalina [ZDJĘCIA]

Pożar koparki w Giezkowie niedaleko Koszalina [ZDJĘCIA]

Polecamy

Polsce grozi blackout? W 2035 potrzeby energetyczne będą jeszcze większe

Polsce grozi blackout? W 2035 potrzeby energetyczne będą jeszcze większe

Kopytka z dyni na obiad. Pyszny przepis na tradycyjne danie w sezonowej wersji

Kopytka z dyni na obiad. Pyszny przepis na tradycyjne danie w sezonowej wersji

Kamila Witkowska: Już nie boimy się presji. Nic nie będzie nas paraliżować

Kamila Witkowska: Już nie boimy się presji. Nic nie będzie nas paraliżować

Dodaj ogłoszenie