Śledź z żurawiną
Potrzebne:
- paczka śledzi typu matias (250 gramów),
- 2-3 czerwone cebule,
- garść suszonych żurawin,
- dwie łyżki majonezu,
- sól, cukier, pieprz do smaku
Jak to zrobić:
Śledzie namocz w misce z wodą, co najmniej przez godzinę (uwaga, można do wody dodać mleko), w tym czasie pokrój cebulę w kostkę, włóż do miski i posyp cebulę, odrobiną soli, cukru i pieprzu.
Po godzinie wyjmij śledzie i pokrój w kostkę, dodaj cebulę, wsyp garść żurawin. Pomieszaj wszystko. Dodaj majonez i odstaw na godzinę do lodówki. Pychotka!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?