Składniki:
dwa duże pstrągi
5-6 ząbków czosnku
sól, pieprz
oliwa
sok z cytryny
2 łyżki masła
natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Świeżego pstrąga umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W czterech, pięciu miejscach na grzbiecie pstrąga nakłuć nożem. Do środka wsadzić ząbki czosnku. Potem natrzeć rybę solą i świeżo zmielonym pieprzem czarnym.
Pokropić sokiem z cytryny. Do wnętrza ryby włożyć czosnek, po łyżce masła i dwie, trzy gałązki pietruszki. Całość zalać oliwą.
Postawić do lodówki na 2-3 godziny. Piec w folii aluminiowej zawiniętej w łódkę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?