Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pstrąg z grilla nadziewany czosnkiem

Redakcja
Przedstawiamy przepis Ilony Łeckiej ze Szczecina na grillowanego pstrąga nadziewanego czosnkiem.

Składniki:

dwa duże pstrągi
5-6 ząbków czosnku
sól, pieprz
oliwa
sok z cytryny
2 łyżki masła
natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Świeżego pstrąga umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W czterech, pięciu miejscach na grzbiecie pstrąga nakłuć nożem. Do środka wsadzić ząbki czosnku. Potem natrzeć rybę solą i świeżo zmielonym pieprzem czarnym.

Pokropić sokiem z cytryny. Do wnętrza ryby włożyć czosnek, po łyżce masła i dwie, trzy gałązki pietruszki. Całość zalać oliwą.

Postawić do lodówki na 2-3 godziny. Piec w folii aluminiowej zawiniętej w łódkę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!