Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja La Maison w Hotelu Leda****

red
Andrzej Jakomulski, szef kuchni w La Maison, z zespołem
Andrzej Jakomulski, szef kuchni w La Maison, z zespołem
Tu popieścimy podniebienia wyrafinowanymi smakami.

La Maison zawdzięcza je szefowi kuchni, Andrzejowi Jakomulskiemu,miłośnikowi kuchni francuskiej, ceniącemu jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Fach zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i USA. Jego innowacyjne receptury spowodowały,że jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni Pomorza.

Głosuj na najpopularniejsze lokale gastronomiczne w regionie

Pracuje w optymalnie zaprojektowanej przez siebie kuchni i zgodnie z najwyższymi standardami. Podczas tworzenia autorskiej karty menu, Andrzej Jakomulski starannie selekcjonuje produkty do tworzenia dań, kładąc nacisk na wykorzystywanie nowalijek i produktów regionalnych. Wśród kulinarnych rarytasów, w menu mięsa z żubra z Puszczy Piskiej, na które zjeżdżają smakosze z najdalszych zakątków Polski. Są też m.in. genialnie serwowane ryby i bogactwo warzyw z zapomnianymi: skorzonerą, topinamburem czy pasternakiem włącznie.

Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!