La Maison zawdzięcza je szefowi kuchni, Andrzejowi Jakomulskiemu,miłośnikowi kuchni francuskiej, ceniącemu jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Fach zdobywał pod okiem mistrzów kuchni z Austrii, Tajlandii i USA. Jego innowacyjne receptury spowodowały,że jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni Pomorza.
Głosuj na najpopularniejsze lokale gastronomiczne w regionie
Pracuje w optymalnie zaprojektowanej przez siebie kuchni i zgodnie z najwyższymi standardami. Podczas tworzenia autorskiej karty menu, Andrzej Jakomulski starannie selekcjonuje produkty do tworzenia dań, kładąc nacisk na wykorzystywanie nowalijek i produktów regionalnych. Wśród kulinarnych rarytasów, w menu mięsa z żubra z Puszczy Piskiej, na które zjeżdżają smakosze z najdalszych zakątków Polski. Są też m.in. genialnie serwowane ryby i bogactwo warzyw z zapomnianymi: skorzonerą, topinamburem czy pasternakiem włącznie.
Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorcówDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?