Koszalińska restauracja Maredo to lokal z tradycjami. Kartę dań wypełniają potrawy, które zdały egzamin smaku i czasu. Sławomir Nowak mówi: - Raz na rok, półtora, aktualizujemy kartę, wycofujemy dania najrzadziej zamawiane przez naszych gości. Nie ruszamy "klasyków", bo nasi stali goście by nam tego nie darowali - śmieje się szef kuchni. - Prócz tego oczywiście dodajemy dania sezonowe na przykład ze szparagami, świeżymi owocami, czy grzybami.
Głosuj na najpopularniejsze lokale gastronomiczne w regionie
Restauracja specjalizuje się w wołowinie, w tym w stekach. Jak nam zdradził szef kuchni, około 40 procent zamówień to właśnie wołowina: - Często słyszymy od gości, szczególnie tych zagranicznych, że nasze steki są rewelacyjne. Jesteśmy z tego powodu dumni.
Maredo bardzo dba o pochodzenie składników. Pan Sławomir mówi: - Zaopatrujemy się lokalnie. Czasem to oznacza może trochę wyższa cenę, ale jesteśmy pewni jakości i mamy poczucie, że wspieramy nasz region.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?