Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ryba aromatyczna z grilla

Redakcja
Przepis Marty Przybylskiej z Koszalina.

Składniki:

4 filety ze skórą - może być dorsz, pstrąg, albo inna ryba
sok z połowy cytryny
dwie łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
odrobina soli
cytrynowy sos z jogurtu naturalnego, soku z cytryny, soli, białego pieprzu i odrobiny szczypiorku

Sposób przygotowania:

Robimy marynatę. Smarujemy nią rybę i odkładamy choć na kilka kwadransów. Pieczemy na grillu, najlepiej na aluminiowych tackach.

Podajemy z sosem jogurtowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!