Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sand{acz} w Sandzie i poezja smaków

(IMA)
Sand{acz} to nie tylko kuchnia, ale i wyrafinowany klimat
Sand{acz} to nie tylko kuchnia, ale i wyrafinowany klimat
Mieszcząca się w kołobrzeskim Sand Hotel**** Restauracja Sand{acz} jako jedyna w regionie została wyróżniona w przewodniku kulinarnym Gault&Millau.

Tu smaki polskie i śródziemnomorskie łączy szef kuchni - Wojciech Kempa. Jego popisowym daniem jest duszony sandacz z grillowanymi szparagami w sosie maślano-ziołowym. Nie mniejszą popularnością cieszy się dorsz smażony, z duszonymi warzywami i homarowym sosem. Wśród przystawek króluje carpaccio z buraka oraz wędzona makrela podana na koprze włoskim z pomarańczą. Numer jeden wśród zup to bulion rybny z łososiem, dorszem i sandaczem - wszak nazwa restauracji zobowiązuje. Dla łasuchów cukiernicy wyczarują tu np. puch z białej czekolady z dodatkiem likieru Chambord. Restauracja może poszczycić się również bardzo szeroką kartą wino zawierającą pozycje z każdego zakątka świata, od klasyków z Francji, Włoch czy Niemiec po Argentynę, Chile, Nową Zelandię czy RPA.

Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!