Tu smaki polskie i śródziemnomorskie łączy szef kuchni - Wojciech Kempa. Jego popisowym daniem jest duszony sandacz z grillowanymi szparagami w sosie maślano-ziołowym. Nie mniejszą popularnością cieszy się dorsz smażony, z duszonymi warzywami i homarowym sosem. Wśród przystawek króluje carpaccio z buraka oraz wędzona makrela podana na koprze włoskim z pomarańczą. Numer jeden wśród zup to bulion rybny z łososiem, dorszem i sandaczem - wszak nazwa restauracji zobowiązuje. Dla łasuchów cukiernicy wyczarują tu np. puch z białej czekolady z dodatkiem likieru Chambord. Restauracja może poszczycić się również bardzo szeroką kartą wino zawierającą pozycje z każdego zakątka świata, od klasyków z Francji, Włoch czy Niemiec po Argentynę, Chile, Nową Zelandię czy RPA.
Czytaj e-wydanie »Lokalny portal przedsiębiorcówDołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?