Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Schab po prowansalsku

Redakcja
Do przygotowania grillowanego schabu po prowansalsku należy mieć tylko podstawowe produkty: schab, olej, czosnek, zioła prowansalskie, cytrynę i pieprz. Przepis Kamili Radomskiej z Koszalina.

Składniki:

4 - 6 cienkich kawałków schabu
trzy łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego
ząbek czosnku
łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
sok z połowy cytryny
pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso lekko rozbić. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Mięso natrzeć marynatą. Zostawić - najlepiej na całą noc.

Piec na ruszcie kilka minut.

Do takiego schabu znakomicie pasować będą grillowane warzywa. Kawałki papryki, cukini, bakłażana wystarczy posmarować odrobiną marynaty spod schabu i upiec na grillu.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!