Składniki:
4 - 6 cienkich kawałków schabu
trzy łyżki oliwy z oliwek lub oleju roślinnego
ząbek czosnku
łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
sok z połowy cytryny
pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso lekko rozbić. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Mięso natrzeć marynatą. Zostawić - najlepiej na całą noc.
Piec na ruszcie kilka minut.
Do takiego schabu znakomicie pasować będą grillowane warzywa. Kawałki papryki, cukini, bakłażana wystarczy posmarować odrobiną marynaty spod schabu i upiec na grillu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?