Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Słodkie bułeczki

Redakcja
Własnoręcznie wykonane słodkie bułeczki na wielkanocnym stole to świetny dodatek do świątecznych potraw. Przepis Agnieszki Puchowskiej z Koszalina.

Składniki:

150 gram twarogu,
100 gram cukru,
4 łyżki mleka,
6 łyżek oleju,
300 gram mąki,
proszek do pieczenia.

Wykonanie:

Twaróg utrzeć z cukrem, dodać mleko, olej. Dodawać partiami mąkę z proszkiem. Zagnieść. Ulepić 16 kulek. Posmarować jajkiem. Piec około 20 minut z piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Można doprawiać aromatami, nadziewać, dodawać bakalii.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!