Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Służby kontrolują punkty sprzedaży choinek w Koszalinie [ZDJĘCIA]

OPRAC.:
Dawid Jaśkiewicz
Dawid Jaśkiewicz
Mundurowi sprawdzają źródło pochodzenia drzewek oraz faktury świadczące o ich zakupie i legalnej dystrybucji.
Mundurowi sprawdzają źródło pochodzenia drzewek oraz faktury świadczące o ich zakupie i legalnej dystrybucji. KMP Koszalin
Dzielnicowi z I i II komisariatu wspólnie z innymi służbami kontrolują punkty na terenie powiatu koszalińskiego, gdzie oferowane są do sprzedaży choinki.

Mundurowi sprawdzają źródło pochodzenia drzewek oraz faktury świadczące o ich zakupie i legalnej dystrybucji.

Zobacz także Kto przynosi świąteczne prezenty?

- Okres przedświąteczny to czas, gdy pojawiają się punkty handlowe oferujące choinki. Zdarza się, że nieuczciwi sprzedawcy proponują kupno drzewek nielegalnie wyciętych z lasu. Tym razem na terenie powiatu koszalińskiego dzielnicowi wspólnie z innymi służbami prowadzą akcję pn."Choinka" - czytamy w komunikacie Komendy Miejskiej Policji w Koszalinie.

- Pamiętajmy, że zarówno sprzedaż kradzionych drzewek, jak i ich zakup prowadzą do odpowiedzialności za wykroczenie lub przestępstwo.

12 potraw wigilijnychZUPA RYBNA Z KARPIAPotrzebujesz:1 głowa karpiaokrojone w czasie sprawiania karpia kawałki mięsa przy skrzelach . ogonkawałek ( tak z 10 cm )czystego fileta z karpia1 duża marchewka½ pietruszki1/8 selerasólszczypta utartej gałki muszkatołowej2 łyżki pokrojonego koperkusok z cytryny4 szklanki wody½ słodkiej śmietanki3 łyżeczki mąkiSzczypta kurkumy1 szklanka ugotowanego grubego makaronu ( kokardki, rurki, łazanki )Przygotowanie: Oczyścić głowę karpia ( usuwając oczy , krew , mięso ze skrzeli ) .Umyć dokładnie mięso ryby . Włożyć wszystko po za czystym filetem do garnka . Dodać warzywa . Lekko osolić ( ok. ½ łyżeczki ).Gotować na małym gazie 40 minut . Przecedzić .Do wywaru włożyć czyste filety gotować 20 minut .W czasie gdy filety się gotują obrać białe mięso z łba , skrzeli i ogona i włożyć do zupy. Rozrobić mąkę z odrobiną zimnej wody i wlać do zupy- zagotować. Dodać do zupy śmietankę , makaron . Doprawić sokiem z cytryny, koperkiem , odrobiną maggi , szczyptą utartej gałki muszkatołowej .Wsypać szczyptę kurkumy by uzyskać lekko kremowy kolor.Przepis pochodzi z portali mojegotowanie.plPrzeglądajcie przepisy na kolejnych kartach:

12 potraw wigilijnych: oto sprawdzone przepisy na pyszne i t...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo