Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smacznie i z dużymi planami

Wojciech Frelichowski
Bar „Kurczaczek” w Słupsku specjalizuje się w szybkich daniach z drobiu. Receptury są wolne od GMO, konserwantów oraz glutaminianu sodu
Bar „Kurczaczek” w Słupsku specjalizuje się w szybkich daniach z drobiu. Receptury są wolne od GMO, konserwantów oraz glutaminianu sodu Kurczaczek
W centrum Słupska od kilku miesięcy działa przytulny bar „Kurczaczek”. Nazwa jest adekwatna do menu, bo znajdziemy tam tylko specjały z drobiu.

- Pomysł na taki biznes zapożyczyliśmy z Wielkiej Brytanii. Tam takie punkty z prostymi daniami z drobiu są niemal na każdym rogu i cieszą się ogromnym powodzeniem. W Polsce dopiero przychodzi moda na tego typu fast food - mówi Marek Gasperowicz, organizator i twórca „Kurczaczka”.

W lokalu przy ul. Kopernika w Słupsku powstał bar oferujący soczystego kurczaka w chrupiącej panierce. To typowe dania szybkiej kuchni przygotowane według własnej receptury, panierowania oraz marynowania, z wykorzystaniem najbardziej zaawansowanej technologii smażenia ciśnieniowego na rynku.

- Nasze produkty przygotowujemy sami ręcznie na miejscu. Dzięki naszym lokalnym dostawcom codziennie przyjeżdżają do nas świeże półprodukty, a nie jak to jest w wielkich sieciówkach, w których mięso jest mrożone - informuje pan Marek.

Metodą prób i błędów stworzyli własną panierkę i marynatę na bazie naturalnych przypraw, które są cały czas udoskonalane. - Nasze receptury są wolne od GMO, konserwantów oraz glutaminianu sodu - podkreśla właściciel „Kurczaczka”.

Co odróżnia ten lokal od fastfoodowych sieciówek? Przede wszystkim cena oraz jakość.

- Głównym celem firmy jest bezkonkurencyjność na lokalnym rynku oraz zadowolony klient. Już od początku działalności zyskaliśmy dużo stałych klientów, którzy do nas wracają. To nas bardzo cieszy oraz motywuje do dalszego rozwoju, wiadomo że aby stworzyć dobrą markę trzeba nieustannie się rozwijać i realizować zakładane cele - mówi pan Marek.

Cennik „Kurczaczka” został tak dobrany, aby wyselekcjonować ceny pod względem atrakcyjności dla konsumenta. Ceny rozpoczynają się od 7,99 zł za flagowy produkt, którym jest KURCZEburger (bułka ze stripsami, sałatą, pomidorem, ogórkiem, sałatą i sosem ), zaś ceny zestawów rozpoczynają się od 9,90 zł (przykładowy zestaw to: 4 x strips + frytki lub 6 x skrzydełka + frytki). Do wyboru jest pięć pokaźnych kubełków z mięsem w cenach od 19,90 do 37,90 zł, a zawartość wystarczy dla kilku osób.

W ofercie również są sałatki oraz napoje i wiele innych produktów.

Właściciel „Kurczaczka” ma w planach dalszy rozwój.

- Moim celem jest doskonalenie marki, a także rozwinięcie działalności w oparciu o umowy franczyzowe na terenie całej Polski. Od przyszłego roku ruszamy z własną produkcją i sprzedażą naszych panierek i marynat - podkreśla Marek Gasperowicz.

„Kurczaczek” mieści się przy ul. Kopernika 37b w Słupsku. Bar jest czynny od poniedziałku do soboty w godz. 10-23, a w niedziele w godz. 12-20. Można też zamówić jedzenie na telefon: 570 789 777.

Nasze Dobre z Pomorza. Zobacz wszystkich kandydatów i zagłosuj!

Zobacz także:

Gala Nasze Dobre

Gala Nasze Dobre. Najlepsze firmy z Pomorza w Filharmonii [w...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!