MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Choć wegetarianizm i weganizm zyskują rosnącą rzeszę...
fot. Moiz K Malik/unsplash.com

Smaki 2020 – 10 trendów kulinarnych, które zachwycą nasze podniebienia

Bekon z syropem klonowym

Choć wegetarianizm i weganizm zyskują rosnącą rzeszę zwolenników, mięsne smaki wciąż mają swoich fanów. Dziś może wystarczyć im nawet tylko aromat (zwłaszcza z nutą dymu), który coraz częściej pojawia się w produktach czysto roślinnych. W czasach, gdy bezmięsne kotlety, kiełbaski i wędliny są już dostępne nawet w dyskontach, nikogo to nie dziwi. Poza alternatywami dla klasycznych wyrobów zwierzęcych możemy też jednak spodziewać się produktów o całkiem nowych, złożonych smakach. Jednym z tych wskazanych przez spożywczych prognostów jest bekon z syropem klonowym w połączeniu z klasycznym sosem farmerskim (ranczerskim), który bazuje na kombinacji maślanki z majonezem, czosnkiem, świeżymi ziołami i przyprawami.

Zobacz również

Pierwsza Komunia Święta w parafii Św. Maksymiliana w Radomsku. ZDJĘCIA

NOWE
Pierwsza Komunia Święta w parafii Św. Maksymiliana w Radomsku. ZDJĘCIA

Gorlice. Wszyscy byli zwycięscami wspaniałego piłkarskiego turnieju

Gorlice. Wszyscy byli zwycięscami wspaniałego piłkarskiego turnieju

Polecamy

Przystanek Muzyczna w Szczecinku. Tak się bawią w Szkole Muzycznej [zdjęcia]

Przystanek Muzyczna w Szczecinku. Tak się bawią w Szkole Muzycznej [zdjęcia]

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

Świątek i Sabalenka finałem w Rzymie tworzą historię. Dawno czegoś takiego nie było!

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego

W sobotę 70. ORLEN Memoriale Janusza Kusocińskiego