reklama

Smaki jesieni, smaki dzieciństwa zawitały do Berty na Manhattanie

Artykuł sponsorowany

Ciepłe, pożywne i... niebanalne śniadanie — to tylko jedna z nowości oferowanych w Bistro Berta na Manhattanie. Tradycyjne jedzenie z nutką nowoczesności to sposób Berty na jesienną pogodę.

Działająca od wiosny tego roku knajpa, prowadzona przez Sebastiana Bachanka, znów oferuje koszalinianom coś nowego.

– Wypełniamy kolejną niszę. Jesteśmy jednym z niewielu, jeśli nie jedynym miejscem w Koszalinie oferującym śniadania. Oferta działa od połowy listopada. Zapraszamy od godziny 8.30 do godziny 11.30. Również w naszych śniadaniach nie brakuje świni — żartuje właściciel i zarazem głównych kucharz.

Rano obowiązuje zupełnie inne menu. Możemy zamówić m.in. zestaw dziadka, czyli frankfurterka, jajecznica, placek ziemniaczany, oraz dwa plasterki bekonu. Nieco lżejszy jest zestaw babci składający się z twarożku, wędliny, szynki wędzonej, jajka na twardo. Oprócz tego można też zamówić omlet, jajecznice czy pełne angielskie śniadanie.

każdego śniadania kawa lub herbata tylko za 1 zł.

– Również przy okazji śniadań planujemy nasz "freestajl", na pewno będziemy zaskakiwać i zmieniać dostępność dań — zapewnia Sebastian Bachanek.

Lokal znany jest tradycyjnych przepisów i dobrej jakości mięsa.

– Hitem okazały się catering świąteczny przy okazji Wielkanocy, dlatego powtarzamy tę ofertę na Boże Narodzenie. Przyjmujemy zamówienia przez naszą stronę na portalu Facebooku. Na pewno będzie można zamówić wędzone szynki, pasztety oraz zupę grzybową.

– Zamówienia będą do odbioru na około dwa dni przed świętami. Zapisy będziemy prowadzić do momentu wyczerpania przez nas mocy przerobowych — żartuje pan Sebastian.

Bistro zaprasza też do składania zamówień na wigilie firmowe.

Oprócz śniadań oraz świątecznej oferty nie zapominajmy, że Berta to głównie dania obiadowe. Tu też czeka nas kilka niespodzianek.

– Wraz ze zmianą pogody nieco modyfikujemy nasze menu. W dalszym ciągu codziennie można u nas znaleźć coś innego, coś nowego. Pojawiły się już domowe pyzy, szare kluski czy babka ziemniaczana z przepisu mojej babci — zapewnia kucharz. - Dużą popularnością cieszą się też steki z frytkami w takim amerykańskim stylu oraz golonka w ciemnym piwie z zasmażaną kapustą. Co do dodatków, to się nie zmieniło, panuje dowolność.

Szczęśliwcy mogą trafić też na dzień z polędwiczkami w sosie śmietanowo-cebulowym czy policzki świńskie w sosie szałwiowym.

– Koniecznie musicie spróbować naszych zup. Codziennie jest inna, Według naszych autorskich receptur — mówi szef kuchni.

Berty na Manhattanie czynna jest od poniedziałku do piątku od godz. 8.30 do godz. 19.

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3