- Witamy w nowej restauracji Bistro Jajo po Kuchennych Rewolucjach z Magdą Gessler - zapraszają Tomasz Tybuszewski i Tomasz Druciak, właściciele lokalu. - Restauracja dopełniła wszelkich starań, by rewizyta pani Magdy zakończyła się sukcesem. I tak też się stało, z czego jesteśmy bardzo dumni - cieszą się nasi rozmówcy. Program z ich udziałem był jednym z najbardziej pozytywnych w całej serii, a Tybuszewski i Druciak stali się wręcz celebrytami. Dziś minęło już sporo czasu od tamtych wydarzeń, ale lokal wciąż trzyma bardzo wysoki poziom.
Głosuj na najpopularniejsze lokale gastronomiczne w regionie
- Postawiliśmy na kuchnię "białą", jajeczną, opartą na swojskich i tradycyjnych produktach. Serwujemy dania z cielęciny, drobiu, sałatki jarzynowe i pastę jajeczną. Sztandarowymi daniami w Bistro Jajo są chałka po żydowsku (pieczona pajda chałki z serem wędzonym i konfiturą pomidorową, podana z jajkami po hiszpańsku, okraszone dużą ilością szczypioru), Strogonow z kurczaka z pierogami leniwymi, poduchy drobiowe, sznycel cielęcy, rumsztyk cielęcy oraz comber z królika.
Obowiązuje tu "Promocja Jajeczna" w godzinach 11-13: dostajemy dwa darmowe jaja na wybrany sposób. Można skosztować jajka po hiszpańsku, po benedyktyńsku lub zjeść pyszną jajecznicę. Masło ubijamy naprawdę sami!
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?