Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sola w wersji light

Redakcja
- Dziś często ktoś z ucztujących, zwykle jakaś pani, jest na diecie. Nie dla niej wtedy kiełbaski, szaszłyczki i inne typowo grillowe dania. Za to idealna będzie sola, albo inna chuda ryba z grilla - mówi autorka przepisu Patrycja Adamska z Koszalina.

Składniki:

filety bez skóry i ości z soli
sól morska
piały pieprz
cytryna
folia aluminiowa
odrobina oliwy z oliwek do wysmarowania foli

Sposób przygotowania:

Rybę myjemy osuszamy, doprawiamy solą (oszczędnie) i pieprzem.

Zawijamy w nasmarowaną odrobiną oliwy folię i pieczemy na grilu około 3 - 5 minut - różowe mięso ryby powinno się zrobić białe.

Podajemy z plastrami cytryny, albo limonki i sałatą z cytrynowym winegretem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!