Składniki:
0,5 kg mięsa wieprzowego
6 cebul
cukinia
opcjonalnie papryka czerwona i żółta
2 gałązki rozmarynu
6 łyżeczek oliwy
2 ząbki czosnku
sól, pieprz.
Sposób przyrządzania:
Mięso należy pokroić na kawałki. Rozmaryn i czosnek posiekać. Wymieszać z oliwą, solą i pieprzem. Marynować mięso przez godzinę.
Warzywa (nie tylko te z listy) obrać i pokroić. Wszystko to nabić na rożen, natrzeć marynatą i piec na grilu aż się zarumieni.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?