Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szaszłyk wieprzowy

Redakcja
Jak prosto przygotować grillowany szaszłyk z mięsa wieprzowego? Już podpowiadamy i przedstawiamy przepis Magdaleny Jezierskiej z Kołobrzegu.

Składniki:

0,5 kg mięsa wieprzowego
6 cebul
cukinia
opcjonalnie papryka czerwona i żółta
2 gałązki rozmarynu
6 łyżeczek oliwy
2 ząbki czosnku
sól, pieprz.

Sposób przyrządzania:

Mięso należy pokroić na kawałki. Rozmaryn i czosnek posiekać. Wymieszać z oliwą, solą i pieprzem. Marynować mięso przez godzinę.

Warzywa (nie tylko te z listy) obrać i pokroić. Wszystko to nabić na rożen, natrzeć marynatą i piec na grilu aż się zarumieni.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!