Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szaszłyk z kurczaka na szybko

Redakcja
A może zamiast robić szaszłyki z czerwonego mięsa, warto sięgnąć po mięso z kurczaka? Jak zapewnia Alina Rozszęda z Pyrzyc przygotowanie takich szaszłyków nie zajmuje wiele czasu.

Składniki:

0,5 kg piersi z kurczaka
ananas (może być z puszki)
sól, pieprz
sok z jednej cytryny

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka pokroić w kostkę na szaszłyki (ok. 2 cm średnicy), do miski wlać sok z cytryny, posolić, dodać pieprzu. Zanurzyć kawałki kurczaka w soku. Włożyć do lodówki na 15 minut (tak przygotowany kurczak może leżeć w lodówce nawet dobę).

Obrać ananasa. Pokroić w kostkę. Wbijać ananasa na przemian z kurczakiem na szpikulce. Położyć na grillu. Piec obracając około 15 minut.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!